Danslessen

Danslessen

JONI connect biedt danslessen aan in de stijlen:

Hiphop, breakdance en jazz/modern.

Joshua verzorgt de hiphop en breakdance lessen en Nicole neemt de jazz/modern lessen onder haar vleugels.
Voor elke leeftijd is er een les dus iedereen die het leuk lijkt om een dansles te volgen kan zich aanmelden. De eerste twee lessen kunnen op proef gevolgd worden!

!! Wil jij weten wanneer er voor jou een les gepland staat? Check dan even het lesrooster!!

HIPHOP en BREAKDANCE

Hiphop is ontstaan in de jaren '70 en is meer dan dans alleen. Het is een cultuur, een manier van leven.

Hiphop is de verzamelnaam van de vier elementen;
rap, dj, graffiti en breakdance.

Breakdance is een van de vier elementen waar de hiphop danscultuur mee is begonnen. Deze vorm van dans heeft zich dusdanig ontwikkeld dat er bij hiphop nu aan veel verschillende stijlen gedacht wordt. Tijdens de lessen bij Joshua zullen de diverse hiphop stijlen aan bod komen.
Een aantal voorbeeld van stijlen zijn:

  • Locking,
  • Popping,
  • Waving,
  • Tutting etc.

JAZZ en MODERN

De oorsprong van Jazzdans ligt in West - Afrika. Tijdens de slavernij was dans de manier van communiceren. In de jaren ’40 mengde deze stijl zich met invloeden uit de moderne dans en ballet. Kenmerkend voor Modern Jazz zijn de afwisselende zachte vormen met strakke en energieke bewegingen die samenvloeien op accenten in de muziek. Een goede houding en techniek staan hier centraal.

VRIJE TRAINING

Elke danser maakt een eigen ontwikkeling door en heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Wij vinden het daarom ontzettend belangrijk dat een danser de mogelijkheid krijgt en gestimuleerd wordt zich verder te ontwikkelen. Dit is de reden dat wij elke zaterdag de mogelijkheid bieden vrij te trainen.
Iedereen is welkom. Niet leden betalen 5 euro per deelname.

Wanneer er workshops, kinderfeestjes of een andere activiteit gepland staat zal deze vrije trainingsmogelijkheid komen te vervallen.

WIL JE JE INSCHRIJVEN BIJ JONI-CONNECT?