top of page
MyrtheBoksem-JoniConnect_06.jpg

GRAFFITI

Het woord graffiti is afkomstig van het Italiaanse ‘graffiato’, dat ‘ingekrast’ betekent. De oudste voorbeelden stammen uit 40.000 voor Christus, toen de eerste holbewoners begonnen met het achterlaten van rotstekeningen in grotten. In tegenstelling tot de latere graffiti werden deze tekeningen echter niet beschouwd als vandalisme, maar als kunst.
De moderne vorm van graffiti is ontstaan gedurende de jaren ’60 in New York als een van de vier elementen van hiphop en vandaar een belangrijk onderdeel van de JONI lifestyle.

Tijdens de workshop zal men eerst door middel van een schets op papier gaan bedenken wat elke individuele deelnemer wil maken. Het kunstwerk wordt gemaakt met echte graffiti spuitbussen in diverse kleuren op een bord van 120x60cm. Iedereen mag de eigen graffiti als aandenken mee naar huis nemen.  

De workshop kan zowel individueel als in groepsverband worden ingezet tijdens een kinderfeestje maar is ook een super leuke opdracht voor de handarbeid lessen of een themafeest op school.

MyrtheBoksem-JoniConnect_03.jpg
MyrtheBoksem-JoniConnect_10.jpg
MyrtheBoksem-JoniConnect_04.jpg
bottom of page